woensdag 1 juli 2015

Sleepless in Seattle

Sinds gisteren zijn we aangekomen in Seattle. 


De eerste indruk van de stad was een beetje... Vreemd... Gisteren hebben we wat tijd genomen om te gaan shoppen, downtown en daarna aan de seashore (gewoon even tussendoor, probeer eens seashore in je iPhone in te typen - autocorrect maakt hier maar iets voos van) iets gaan eten - seafood uiteraard! 
In het terugwandelen naar ons hotel eigenlijk alleen maar zeer vreemde individuen tegengekomen: beetje praten tegen de muur, crack opwarmen in het midden van de straat, buitengegooid worden bij Subway en dan bij de buren gaan roepen, de inhoud van je kleerkast verkopen op straat,... Allemaal dingen die doodnormaal zijn in downtown Seattle rond een uur of 22u...

Achteraf hebben we wel gehoord dat eigenlijk niemand downtown woond, in Seattle komt iedereen iedere dag naar de binnenstad om dan s'avonds terug naar huis te gaan, mensen wonen in neighbourhoods buiten de stad. Wat overblijft zijn de meer kleurrijke figuren neem ik aan.

Ons hotel bevind zich recht onder de Space Needle, hier is ie:
Vanuit het hotel getrokken... Lijkt eigenlijk een beetje op de watertoren bij ons int straat... Ik geloof dat dit ding hoger is, though.
Hier is ie nog eens in het daglicht:
Moet eigenlijk een Space craft voorstellen maar van hieruit lijkt het op ne champion (= zie de sporen).
On a completely different subject realiseer ik mij net dat ik geen foto heb van de monorail :(

Ok dus vandaag een beetje door de stad gekuierd met zo een free walking Tour. Zeer fijn om te doen, eigenlijk een aanrader in welke stad dan ook omdat de tourguide altijd beter zijn best gaat doen, hij wordt pas betaald achteraf weet je wel ;)
We beginnen aan pike market , is zo een beetje zoals de mercado op de Ramblas in Barcelona, een overdekte markt... Maar dan met Amerikanen ipv Spanjaarden :)
Aan de overkant van de straat, the original Starbucks 
Dit is de rij wachtende toeristen ... De Starbucks is pas aan het bord helemaal op het einde op de foto eh. 
En we zijn ook dit tege gekomen 
Ganse familie Met jesus-borden...
Blijkbaar is het weer dat we de afgelopen dagen hebben meegemaakt ongezien on Seattle ... En ik maar denken dat het hier altijd regent...
Dit is chief Seattle, blijkbaar is de stad genoemd naar een indiaan :)... Die de settlers, de Amerikanen dus hebben proberen vermoorden at one time..  Op zich weer niet zo'n fraaie geschiedenis hier in Seattle over hoe de Amerikanen hier kwamen en dan eigenlijk de bevolking aanviel en de overlevende in reservaten stak. Nu ja, Europese geschiedenis is evenmin fraai.

Seattle is momenteel een grote bouwwerf, ze zijn een nieuwe seawall aan het bouwen en tegelijkertijd de grootste tunnel ter wereld aant graven - take that tunnel aan Mechels station! Dat maakt dat de seashore en de bijhorende pieren niet zo goed bereikbaar zijn en dat er overal in de buurt chaos heerst.
Hier is een foto van werklui die een foto nemen
En hier is een foto van werklui die een bbq op de werf houden
Ha en bij ons maar een broodje opeten in de camionette...
Starbucks on the 40th Floor of the Columbia tower.

Eveneens urban geisers gezien...
S'avonds nog een toertje gemaakt naar Maryland waar blijkbaar brandstichters waren bezich geweest met de snelweg in brand te steken op verschillende plekken, gevolg: file! Ook file is hier anders dan bij ons, vele relaxer, bij ons begint iedereen te wringen, hier schuift iedereen mooi aan, krijgt ruimte om in te voegen, met als gevolg: het verkeer gaat sneller. Op gebied van verkeer en discipline kunnen wij echt nog iets van de Amerikanen leren! 

Tijdens het in de file staan hadden we ook zicht op Mt Rainier, die staat binnen een paar dagen op het programma.
Dat is toch maar ne rare berg als ge dat zo wat beziet. Zo plat en dan met dat gedroogd ijs, dat is niet echt sneeuw dat bovenop de berg ligt, allez het is wel sneeuw, maar sneeuw en ijs dat daar al jaren ligt en door de gravitatie naar beneden wordt getrokken... En dan zo plat. , creepy! Voor zij die hem nog ni gezien hadden links op de horizon staat een weirde wolk-look-a-like-berg : dat is eum! 4392m hoge vulkaan, voor het laatst uitgebarsten in 1870... Meer hierover later!

Ah ja, en de kauwgomuur zijn we trouwens ook tegengekomen. En ik had er geen bij!!! Het is de bedoeling dat je je kauwgom en eventueel een boodschap achterlaat op de muur
Eigenlijk wel buiten proportie degoutant, het rook daar trouwens naar kauwgom! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten