zaterdag 4 juli 2015

On the top of the world, en Twilight!

Gisteren en vandaag was Olympic NP vereerd met ons bezoek!, na wat in de auto zitten komen we aan in Port Angeles, een havenstadje ten zuidwesten van Seattle, nog steeds in Washington. We eten een hoop hamburgers, curly Fries en Orion Rings bij Jack in the box, waar het personeel zo onvriendelijk of eerder onverschillig was dat men besloot om deze keer vriendelijk personeel aan te werven:
De rit binnen Olympic brengt ons naar het visitor center bij Hurricane ridge 


 ( uitzicht vanaf visitor center - waar trouwens een beest op ons afgerend kwam)
waar een beetje verder de wandeling naar Hurricane Hill start, 5757 ft hoog, een korte maar krachtige klim brengt ons al snel naar een van de hoger gelegen toppen in de omgeving, met mooie verzichten als gevolg.
Een hoop warning signs om je te educeren over alle beesten die je kunnen komen opeten.
En wat verder kroop een Bambi uit het struikgewasEven de kinderen laten poseren bij het wilde beest!
En off we go! Wat verder op de weg vraagt een vrouw die terug komt van deze wandeling aan de parkwachter die voor ons liep waar iets wat een man had gedood nu uithing, zijn antwoord was " Hurricane Hill" toch wel niet net waar wij naartoe gaan zeker ! Nu ik heb nog steeds geen idee waarover ze het hadden maar ik neem aan dat het wel een cougar zal geweest zijn...

Fotootjes van onderweg, zoals je kan zien, goed behandelbaar pad door de meadows!
Port Angeles vanop Hurricane Hill, in de verte zien we Canada :)... Die hadden we trouwens ookal eens van dichtbij gezien, ik was ergens vergeten af te draaien toen we richting CDA reden en heb toen een uturn gemaakt vlak voor de border control, allicht niet de meest intelligente plek om even te trespassen maar niemand heeft op onze auto geschoten dus geen probleem!


En dan voilĂ , die witte topjes in ongeveer het midden van de foto is 'eum dan, mt Olympius, de hoogste berg van het park 7838ft, das 2400m hoog, ni echt hoog dus, ma wel bedekt met gletsjers het ganse jaar door! De foto geeft een beetje een verkeerd beeld, maar het leek echt alsof er niets hoger in de buurt was dan waar we stonden... 
Het was daar trouwens gezellig, met een hoop furry friends die rustig lagen te chillen!
En een dikke marmot
Een super grote vlinder, die maar ni wilde stilzitten
Nja, de zonneklep van mijn fototoestel is kapot en komt te zitten waar ze niet moet zitten soms... Dat is die zwarte band in sommige van de foto's...En een hoop domme toeristen die dachten dat het een goed plan was om een wild beest langs twee kanten in het nauw te drijven:
Ugh, ze werden ni eens opgegeten ...
Een beetje later volgt een gezin die geiten die daar lagen,  niettegenstaande er aan het begin van de route stond dat de berggeiten zeer agressief zijn en bij verdere incidenten deze route zelf zal worden afgesloten ...
Idiots!

Wij blijven wel op veilige afstand en maken wat groupies:

Kunst


Voor moest je t ni gezien hebben hier doen we het spinnetje na :/

Savonds na walmart leeggekocht te hebben (no people of walmart tegengekomen :(( ) in het motel gegeten en een testrun gedraaid voor de 4th of july :)

We hebben zelfs vuurwerk :))

En vandaag rijden we verder richting Aberdeen via Hoh Rain forest, een regenwoud met een heleboel mos... Omdat het er zo vaak regent en waar de twilight films zijn opgenomen.
Vandaag was Hoh Rain Forest echter No Rain forest, veel te warm buiten en het bos zelf was een beetje van zijn magie kwijt door het droge warme weer... None the less, het was toch indrukwekkend.Hoh Rain forest is ook de biotoop van de Banana slug snail...we hadden er nog geen gezien dus dacht ik er een paar te lokken:
Niet gelukt...
Door de vele schaduwen en het felle licht achter de bomen zijn dit vooral crappy pictures, maar you get the idea van hoe de omgeving eruit ziet ni?
Met een grijs riviertje, is smeltwater uit de bergenUgh, ik realiseer mij net dat deze post veeeeel te veel foto's bevat... Dit gaat nooit gepost geraken :(


Blijven gaan
In het naar het hotel rijden ook even gestopt bij Ruby beach... Super fijn, ook zeer vreemd, op de weg boven was het maar iets van een 20°C ni meer, maar aan het strand zelf As het dan weer lekker warm... Je zag trouwens zo de verdamping van het water, dat gaf ok, al.es een beetje een blauwe waas

Whale watching!!
Op zich zeer vreemd dat het woud bijna in de zee overliep


Torentje gemaakt voor wens :)... Tweede torentje erna gemaakt voor tweede wens!
En dan hop, naar Aberdeen dat blijkbaar het geboorte dorp is van kurt cobain! Plotseling kan ik beter begrijpen waarom ie zelfmoord pleegde... Aberdeen is denk ik best triest om te wonen... Niet zozeer door de veel industrie... Leegstaande industrie, het probleem van Aberdeen is overgewicht... En iedereen lijkt hier een beetje high... En de man aan het hotel kan amper Engels...maar het internet werkt hier wel snel :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten