maandag 7 september 2015

Austin - batland

IHoe slecht de vluchten vorige keer in Juni waren verkopen hoe perfect alles deze keer was :), eerst een upgrade in her vliegtuig gekregen, vlotjes door customs, waar voor het eerst sinds Ik naar de US reis mij enkel gevraagd werd hoe lang Ik ging blijven... Uiteindelijk waren we 2min voor de geplande tijd op onze bestemming- which is Austin!!! En hebben we een big-ass auto kunnen kiezen :)

We logeren vlak naast "dirty 6th". Das 6th street waar niet anders Dan bars en restaurants zijn, levendige côté dus :). Gezien we al om 19u ter plekke waren was er dus nog tijd genoeg om even een wandelingertje te maken en iets te gaan eten - echt nog nooit zo relax tot hier gevlogen.

Onze eerste dag in Austin was bloedheet!
Het werd hier 38gr C en de zon brandt echt wel fel.
Ideaal weer dus om wat aan urban walking te doen.

De hebben wel pech trouwens, want maandag was het Labor Day, niemand te zien dus behalve toeristen :/

Onze toer brengt ons richting the Texas state capitol.


Gebouwd in 1888, dit is de plaats waar de gouverneur en de senaat van Texas huishoudt. Het gebouw is 308 feet hoog wat het groter maakt dan de US capitol in Washington DC en dat blijkt a very big deal te zijn voor de Texanen :).
Je kan gratis binnen een kijkje nemen, vele zalen zijn gewoon open to the public. 

Wat ook geweldig fijn is, is de airco en de waterfonteintjes :)

We lopen ook nog even rond op de University of Texas maar het is daar onaangenaam warm en wat te stil op dat moment van de dag dus besluiten we wat koelte te zoeken aan het meer. In austin ligt een groot meer dat echt wel populair is voor watersporten, een deeltje van het meer is afgesloten en aangelegd als openluchtzwembad, zeer fijn gedaan trouwens, de Barton spring Pools, een deel is betalend, daar kan je op het gras zitten in de zon of schaduw als je niet wil betalen moet je opende natuurlijke harde stenen gaan zitten... Een van de bruggen over datzelfde meer behuisd ook een colonie vleermuizen Bij zonsondergang komen zij massaal uit hun hidingplace en vliegen naar... Geen idee, maar dit tafereel doet zich iedere dag voor, is wel eens raar om te zien.

Maar wat even fijn is om die vleermuizen te zien vliegen is de onozeliteiten waarmee mensen komen kijken.

Je kan gewoon vanop de brug kijken, of je kan vanop het water kijken, in een bootje alleen, met twee of met 20 anderen, je kan ook komen op een water-fiets (hilarisch om te zien), of je kan ook komen in een zwaan...
Spijtig genoeg is er niemand overboord gekegeld door vleermuizen.

Wat ook een mogelijkheid is, is vanop de kant te kijken.

Ik denk ni dat mijn foto veel zegt maar een half uur lang hebben er dus vleermuizen vanonder die brug in formaties wat liggen rondvliegen, gaf een beetje Apocalypse gevoel, ik heb ook een filmpje maar dat kan ik ni opladen opende blog.

De dag sluiten we af met wat drinks on dirty 6th.

Morgen op naar Houston.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten