donderdag 30 juni 2011

Cocoa Beach - Cape Canaveral


Gisteren zijn we van Miami naar Cocoa Beach gereden, via US highway 1, die loopt van Key West helemaal tot in Cananda en is dus de langste highway in de states (ik dacht altijd dat dat de Pan- American (highway 101 langs de west-coast, Van Tiera del Fuego tot Fairbanks in Alaska)was maar bon, weer iets bijgeleerd !). We zijn even gestopt in Palm Beach om even wat te (window)shoppen bij Dior, D&G, Valentino, Jimmy Choo, Armani, Gucci, Herm├Ęs, ...

's Avonds aangekomen aan ons hotel, hebben we ons weer in de luren laten leggen en ons laten verleiden tot een upgrade van onze room: zeezicht, en twee verdiepingen :
Vandaag op het programma: Kennedy Space Center @ Cape Canaveral. De dag begon nogal regenachtig, maar meestal trokken die regenbuien snel voorbij... behalve vandaag, gelukkig hadden in ik en Oli4 een regenjas bij, Tom is er eentje moeten gaan kopen in de gift shop, en heeft nu een geweldig coole Nasa-poncho !
Tot een uur op 17u heeft het onafgebroken tropisch geregend, het bleef wel warm buiten maar de koude airco in de gebouwen maakte het wel supper koud.

Het vieze weer zorgde er ook voor dat de uitzichten op de lanceringsplatformen, landingsbaan, VAB(Vehicle Assembly Building). Hieronder een foto van LC-39 waar de Atlantis klaar staat om op 8juli zijn laatste trip te maken, maar door het slechte weer zie je er bijna niets van, een paar minuten nadat deze foto genomen werd, was het zicht trouwens bijna volledig weg. Later op de dag hebben we hem door het raampje van de bus wel iets beter gezien.


Gelukkig stond de Saturn V/Apollo binnen in een hangar, geen regen (maar wel te koude airco).Morgen rijden we door naar St Augustine, de oudste stad in USA. Momenteel is het gestopt met regenen en hopelijk komt de regen niet meer terug.


Slaapwel


xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten