maandag 27 juni 2011

Miami

Vandaag en gisteren en ook morgen zijn we in Miami, we logeren in Sunny Isles, dat is ten noorden van Miami South Beach. De foto geeft het uitzicht van op ons terras weer deze morgen.


Gisteren hebben we South Miami Beach bezocht. Dit is waar Miami ontstaan is en op Ocean Drive en de straten in de omgeving kan je allemaal Art Deco gebouwen terugvinden. De meeste zijn hotels, als je de auto's wegdenkt waan je je direct in de jaren 40, de meeste gebouwen dateren van midden de jaren 30 iets na de "great depression" in 1929.

De rest van de dag hebben we in deze buurt nog wat geshopt en gegeten bij TGI Fridays. We zijn in de namiddag ook nog doorgereden naar downtown Miami, naar de Bayside Marketplace om precies te zijn, daar hebben we een knap staaltje van Amerikaanse hospitality kunnen meemaken; toen we wilden betalen aan de parkeermeter werden we tegengehouden en kregen we een dagticket van iemand die juist toekwam. Zo'n dagticket heeft een waarde van 15$, dus dat was goed meegenomen!! Die 15$ heb ik kunnen besteden aan mijn nummerplaat van Colorado waar ik al een jaar achter zocht, whoehoe (nu alleen nog Florida en New York en mijn collectie is up-to-date).

's Avonds nog een bezoekje gebracht aan Aventura Mall en om 23u nog wat inkopen gedaan in de suppermarkt (@ Walgreens)


Vandaag stond de Hop-on Hop-off bus op het programma. Zoals je kan zien op de foto hieronder was het zoeken voor een plaatsje, gezien er zoveel andere mensen op de bus zaten.

We hebben wat rondgereden in South Miami Beach (hebben gezien waar Don Johnson op zijn bood woonde/woont, waar Tom Cruise, Gloria Estefan, Julio Iglesias, Elle Brooks wonen en waar Shaquille O'neil net zijn huisje verkocht heeft voor 20mio$), Downtown (vnl the financial district, maar gezien het zondag was, was het vrij kalm), Coral Gables (met de Miracle Mile, een volledige mijl vol met vnl bridal shops (Vera Wang voor de kenners)), Coconut Drive en Litlle Havana.

Na de Hop-on Hop-off zijn we wat gaan slenteren in de Dolphin Mall (samen met 500k andere Amerikanen, maar die Amerikanen die kregen geen Foreigners Discount Card zoals wij (gewoon een blad reclame laten zien aan de info stand), haha ik heb dat coupon gedoe ondertussen heel erg goed onder de knie!! ). Dit is het resultaat van een namiddagje shoppen @ the Miami Dolphin Mall :Morgen zijn we nog een volldige dag in Miami, en ons Hop-on Hop-off ticket is nog geldig dus doen we morgen nog een toertje.

ah by the way, stomme bus met open dak heeft ervoor gezorgd dat mijn been verbrand is :$, en die muggenbeten vanuit de everglades jeuken nog steeds, we hebben hier precies allemaal builenpest !!

slaapwel
xxx

1 opmerking:

  1. dag schat ik lees dat jullie toch amuseren, in shoppen is het daar goedkoper dan in New York, thuis bij jullie is alles nog in orde papa gaat de bloemen water geven en ik de orchidéen, het wordt vandaag (maandag) 30 à 35 graden weer veel te warm ineens voor hier en morgen zwaar onweer met kiwi alles goed die doet zijne gewone trand, krijgt af en toe en snoepje ( een hibiscus) gij zult wel veel kunnen vertellen als jullie thuiskomen, kunnen wel alles goed volgen langs de PC kusjes mama nu komt papa.
    dag schatjes allemaal ja die vorige mail is de mist in gegaan(nie goe gedaan); maar ik kan lezen is het er niet slecht in Florida, hier gaat het zijn gewoone gang, stefan en ellen gisteren gezien, zeg we moeten een praten over de voor tuin heb vele planten gezien op de markt in heist op den berg.
    ik ga maar sluiten weet niks meer tezeggen mama heeft me voor geweest.
    nog heeeeeeeel veel plezier groetjes aan de boys

    BeantwoordenVerwijderen