maandag 16 juni 2014

Ork ork ork sla eet je met een.... Lepel

Onze roadtrip liep vandaag via Mount Carmel Highway door Zion NP, op een zondag zijn we niet alleen in jet park en dus is het aanschuiven om door de verschillende tunnels die de haarspeldbochten afwisselen te kunnen rijden.
Ons geduld wordt beloond en aan de andere kant van de tunnels wacht ons checkerboard mesa op, een of ander typisch reliƫf van horizontale en verticale lijnen op de rotswand. De breuklijnen zijn het gevolg van klimatologische veranderingen waardoor het Navajo-zandsteen verzwakte en brak, mede onder invloed van afstromend regenwater.

Een nieuwe hype in de maak, de Carsie:

Na ettelijke uren zingen in de auto en een honderdtal miles later komen we aan in Red Canyon, even voor Bryce Canyon. 
Aangekomen in Bryce Canyon is het lunch-uur net gepasseerd (gisteren alweer een tijdzone overgereden en de klok van de auto staat niet juist meer= vervelend!) en gaan we op zoek naar een picknick tafel. We hebben vandaag trouwens weer een wijze levensles geleerd, be aware voor Chinese toeristen, die komen spontaan aan je tafel zitten... :/
Trouwens, tijdens onze picknick bleken de vorken op te zijn... Sla eet je dus met een lepel!

Bryce Canyon ziet er nog exact zo uit als vorig jaar! Nog steeds is dit eigenlijk geen Canyon, en zijn de torentjes, de hoodoo's genoemd uitgesleten door regenwater te gevolge van erosie.

Een groupie op sunset Point!!
Een Chineese mevrouw had wat medelijden met onze groupie en heeft daarom een volledige fotoshoot aangeboden, Chinese-style! Hier 1 van de 50 foto's :

We besluiten de Navajo-loop trail te doen, een korte maar krachtige afdaling in de Canyon, hoogteverschil iets van een 500m, niet meer. 
 
Bij nader inzien vind ik dit maar gore foto's...
Opnieuw een nieuwe hype: de jumpie!
 
Bryce Point, dat een 180° zicht geeft op de hoodoo's en naaldbossen zo'n kleine 3000m bover de grond, daar was het best wat winderig en dus fris!! Tijd voor een groupie!
En een... Gewone Foto, Kristel had vandaag een bad hairday, ontstaan door het niet kammen van de haren. Neem een mental picture want dit zie je nooit meer opnieuw!
Nog wat Bryce Point shots:


Het hotel waar we logeren is dezelfde als 5 jaar geleden, de madam aan de front denk was ook nog dezelfde, leek alsof die nooit van haar stoel was gekomen in al die tijd!

Spijtig genoeg geen sterren kijken deze keer, bewolking :((

Ik wil ook nog even meegeven: Ajoe voor isimo-koelboxen!! Mijn valies + inhoud was kleddernat nadat het ijs was uitgelopen in de koffer en op mijn bagage!! Grr!

Ps: volgens mij heeft Bart van die viagra pillen op mijn blog gekocht want er liggen blauwe pillen onder de chauffeurszetel in de auto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten