vrijdag 13 juni 2014

Yosemite day 2: Fire people...
Hopelijk is iedereen gerust gesteld met mijn post van deze middag en er van overtuigd dat we niet zijn opgegeten door een wild beest.

Gisteren ging onze ontdekkingstocht in Yosemite verder. De streek van Wawona en Mariposa grove of giant sequoia's  stond op het programma. 
Maar eerst een stop aan de tunnelview, een lookout waar je een mooi overzicht over Yosemite valley krijgt, zie je El Capitan op de voorgrond? En de Half Dome helemaal achteraan in het midden?
Ik geloof dat het thema van deze reis groupie is dus vandaar:

Van daaruit gaat het verder richting Glacier Point, aan de rand van de Merced Canyon, waar je spectaculair zicht krijgt op de Half Dome.
Trouwens, zie je die twee watervallen rechts op de foto? Dat was onze wandeling van de dag ervoor!
Op de achtergrond kan je de bergtoppen van de siërra nevada zien. 
Daarna gaat het verder richting Wawona, op een bordje staat dat de parking aan Mariposa Grove volzet is, dus dat we een shuttle bus moeten nemen vanaf het visitor center aan Wawona. Na een helse busritkomen we aan op het parkeerterrein in Mariposa, om te constateren dat er eigenlijk geen kat op die f* parking staat. 


We besluiten een wandelingetje te maken door de grove. Ongeveer 1000ft stijl omhoog bij 36°C. Gelukkig is er op zondag minder volk in het park dan de dag ervoor, wat mij op het eerste zicht nogal vreemd leek maar ok. 
De Grizzly Giant is de grootste boom in de grove en staat hier naar het schijnt al zo'n 2700 jaar! Na 1km omhoog klimmen komen we tot aan zijn voet. Wat fijn is, is dat de meeste toeristen niet verder dan de Grizzly giant stappen, hierna komen we alleen nog een koppel Chinezen tegen!

Uiteraard kan een groupie niet ontbreken:

Die avond hebben we zeer Amerikaans ge bbq-ed op zo'n public bbq! Eerst wel Mexicanen van onze bbq moeten jagen (ik hoop nog steeds dat er geen kartel-vergeldingen zullen komen). En na ons stuk vlees te hebben verorberd (en Gaëlle haar lookbroodjes) hebben we marshmallows geroosterd, mmm yum!!

Toen we na onze bbq wat rondhingen op de parking nadat we uit het Luna-park in het hotel waren gejaagd (waar ik Gaëlle verslagen heb met 7-1, op een of ander spel that included een tafel en schijven... Oewyeah!),

kwamen we een hele reeks Fire-trucks tegen!

Toen de eigenaars van die trucks, de brandweermannen dus (volgens sommigen onder ons Fire people -frown-) Gaëlle en mij aan de zijkant van hun trucks zagen hangen mochten we ook eens plaatsnemen achter her stuur, super cool! 
Blijkbaar was er wat verder op de weg brand geweest en die kerels hadden 3 uur moeten rijden om de brand te komen blussen, wat overigens wel gelukt was :). We hebben ook stickers gekregen :)) I know you're all jealous now!

Vandaag (maandag dus) zijn we van Yosemite naar Death Valley gereden, via de Tioga pass, wat voor mooie verzichten zorgde. Bv. bij Olmsted Point, van hieruit kijk je op de vallei van Tenaya Creek. 
Overal waar je kijkt, een massa graniet! Wat verder op de weg ligt Tenaya Lake.

Waar natuurlijk ook dit niet kon ontbreken:
De weg loopt verder langs de tuolumne meadows, subalpiene hoogvlakte! De temperatuur daalt hier plots tot onder de 20°C en er ligt zelfs sneeuw (!!). En dan, ziehier een foto zonder sneeuw...
Ziehier trouwens een kiekje van onze fancy wheels:
En even later nemen we afscheid van Yosemite en rijden we verder naar Death Valley.
We logeren net als vorige keer in Stove pipe Wells, ook wel moth-town genoemd geloof ik, die avond hebben we zeker een tiental mega-motten moeten doden en 1 giant tor! Stove pipe Wells bestaat uit 1 hotel en 1 general store :)

En morgen? Vegas baby!
1 opmerking: