woensdag 18 juni 2014

You wish you could drive like a girl!

Eergisteren ging onze tocht van Bryce NP, naar Moab via Capitol Reef NP.

Onderweg, geweldige verzichten...
Toffe toeristen...
En streng kijkende lizards!


Capitol Reef is niet het meest spectaculaire  NP in Amerika maar je vind er niet her massa toerisme dat bv. in Bryce wel wat frustrerend kan zijn. Niet aanschuiven om een fotootje te nemen dus!
Capitol Reef is ook een park waar de mens het minst heeft ingegrepen, de wegen zijn er ook vaak niet geasfalteerd, maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed berijdbaar zijn.
Toch heeft een park best wel wat fijne troeven, zoals geweldige cañons met loodrechte wanden, diep ingesneden valleien...


Het landschap bestaat uit een semi-woestijn met door erosie aangetaste koepelbergen en diepe ravijnen. Hierboven (en ook de foto hieronder, maar daar is het niet echt zichtbaar) op de foto, de goosenecks (ganzennek), een uitzicht op de meanders van de sulphur Creek. 
Een beetje verder in het park vinden we de petroglyphs, Indiaanse rotstekeningen, waarschijnlijk al 1000 jaar oud. 
De rotswanden staan er vol van...
Volgens de park rangers tekenden men jagers, en waarop ze jaagden, de... Euh, allez die geit met die hoorns, ik kan niet meer op de naam komen! Maar in ieder geval, volgens mij hadden de fremont indianen in contact met aliens en tekenden ze deze ontmoeting, kijk maar eens goed maar dat tweede mannetje van links te beginnen, zo zag de mens er niet uit, zelfs niet 1000jaar geleden hoor, dat is duidelijk een alien!
Uiteindelijk is het ook zeer oneerlijk, die indianen hebben de muur vol geschreven maar als je er nu iets wil bijtekenen kost dat 10.000$ of een jaar in't gevang!
Wat vreemd is in Capitol Reef is hoe vruchtbaar de vallei is terwijl je eigenlijk in het midden van de woestijn zit...
Alhoewel het broeierig heet is, doen we toch nog even een korte maar krachtige wandeling! Laten we tot hickman bridge stappen!
Eerst even de voorschriften doornemen aan het begin van de wandeling, deze keer moeten we niet eerst een sanitaire stop maken! Maar we mogen wel niet blijven staan tijdens de wandeling, blijkbaar hebje minder kans om door rotsblokken geraakt te worden als je rondloopt!
Geen enkele wandeling die wij doen heeft een recht stukje :))
Even stoppen voor een selfie!
En na een felle klim komen we aan bij Hickman Bridge, eigenlijk is die geen brug maar een boog, een boog wordt nl door wind uitgesleten, een brug door water!

Vandaaruit gaat het richting Moab! Tegen dat we aankomen in het hotel is het avond en dus tijd om burgers te gaan eten in de sportsbar, voor de rest kan ik mij de avond niet meer herinneren, op een gegeven moment zijn we gaan geocashen in het donker, Maar hebben niets gevonden...

Uiteraard zijn we gisteren ook gaan supporteren voor ons land, de match begon hier om 10u smorend en de eerste helft hebben we gemist door te laat op te staan, maar gelukkig konden we terecht bij Woody's tavern die alle matchen uitzond! 

Het werd wel zeer snel duidelijk dat er niet teveel Belgen in de buurt waren...

Om onze overwinning te vieren zijn we in de namiddag gaan rijden met UTV's in de omgeving van Moab.
De omgeving was echt geweldig, hier zie je Arches NP op de achtergrond.
Rijden met UTV's is awesome!!!
De tour die we gedaan hebben duurde 4uur (die zo om waren), de bedoeling was om de gids door het landschap te volgen, en af en toe stoppen voor wat info over de omgeving, waar we naar keken, en even een korte wandeling te doen naar some hidden gems!
Hier op de foto onze gids Luke (die ons niet zo origineel vond toen we de "Luke I am your father"-Dart Vader-impressie deden... :( )Alien!!

Na die 4uur rondrijden in de woestijn, zat het woestijnzand echt overal! Waar dit beter afweken dan in het zwembad van het hotel!! 
Allicht waren we niet de enige die het zwembad hiervoor gebruiken, en er staat niet echt iets over in de Spa-rules. Wat wel niet mag in de Spa (zie regel 6) is baden met diarree... Hier ben ik zeer blij om!!
Savonds opnieuw naar Woody's Tavern, waar een of andere band speelde, Johnny nog iets (als ik eens wat beter WiFi heb zal ik opzoeken wie het weer was) Waarschijnlijk waren we de enige nuchtere mensen on the perimeter!
Johnny en nog iets,  hadden hun groupies meegebracht (en nu heb ik het niet over foto's), een of andere pé die de oudere versie van Louis terroux leek (de Britse documentairemaker) was een geweldige danser, een vrouw wiens rok op een gegeven moment bijna op de grond hing, en nog een hele hoop andere vreemde figuren! Entertainment verzekerd!

Ahja, en we hebben vorken gestolen bij Wendy's dus geen sla meer met lepels eten, jeuj!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten