donderdag 20 juni 2013

Dag 3 Yellowstone: Beren, beren, watervallen, herten, beren,...

Dag 3 in het park begon zeer goed, na een ongelofelijk duur brood gekocht te hebben in de "general store" aan Mammoth hot Springs kwamen we al snel wat beren langs de weg tegen.Het spotten van beren is eigenlijk helemaal niet moeilijk, je stopt gewoon waar heel erg veel mensen het verkeer in het park volledig blokkeren, waar auto's aan de verkeerde kant van de weg staan en mensen uit rijdende voertuigen springen met de camera in de aanslag...
Deze beer had nog twee speelse welpjes bij trouwens die ergens in een boom hingen.

Wat verder was er eigenlijk nog niemand die de beer over het strand zag lopen, maar mijn getraind oog ontgaat niets, het probleem was wel dat tegen we teruggedraaid waren naar de plek waar ik de beer had gezien, was die al een pak verder weg.
Zie de lopende zwarte stip in de verte....
In een mum van tijd stond het ook hier weer vol met auto's... Van zodra iemand met een camera in de hand en wat staat te wijzen in de verte, stoppen plots alle wagens en wordt er gevraagd waar we naar kijken :D

Een beetje verder, een hele kudde Bisons, praktisch op de weg, met oa. Baby Bisons... Deze kon maar amper stappen...

Daarna rijden we door naar The Grand Canyon of Yellowstone ( en neen ik vind dat hier niet ter plekken uit, ze hebben dat hier zo genoemd). De Canyon is 38 km lang en op sommige plekken 1,2km breed, op bepaalde plekken is hij 360m diep. En wat kan er niet ontbreken wanneer we over een Canyon spreken.... Inderdaad, watervallen!

Hieronder, de Upper Falls, 30m hoog.
En als er Upper Falls zijn, zijn er ook Lower Falls...
Dit uitzicht bekwamen we na een flinke wandeling vanaf de weg, tot aan de voet van de waterval.
Het is de Yellowstone River die hier bijna 100m het ravijn in duikt. 
De naam van het park dankt het aan de gele (yellow) oevers van de Yellowstone River.
En yep, wij waren daar ook, vanaf een van de uitkijkpunten was iemand zo vriendelijk om een foto te nemen :D.
In de Canyon woonde ook, volgens omstaanders een arend, maar volgens mij is het een gier of zoiets...
Nogmaals de Yellowstone River die door de Grand Canyon of Yellowstone stroomt.

Wat verder op de weg... Alweer een van onze vrienden, de Bison.

En om nog een ander zicht te hebben op de Lower Falls, deze keer van op de zuidelijke oever, the South Rim, volgen we nonkel Tom's pad. Een padje dat stijl langs de klif naar beneden loopt en dat een 360 stijle trappen inhoud. Vlak voor het zwaarste stuk begint staat een waarschuwingsbord.
En hier beginnen we eraan... 
Maar dit is het resultaat na een paar honderd meters afgedaald te hebben in de Canyon.
Trouwens, zien jullie die mensen staan aan de rechterkant van de waterval? Dat is waar we even daarvoor stonden (zie een paar foto's geleden).
En daarna terug naar boven!

Gedaan met watervallen, het is tijd voor wat bergen. We rijden tot ongeveer 2700m hoogte en beginnen aan deze wandeling... De temperatuur is in schril contrast met even daarvoor, zoals te zien op de foto.
Nog even een herinnering dat dit Bear territory is! Spijtig dat we maar met z'n tweeën zijn, maar geen probleem, ik kan wel lawaai maken voor 3! En die Bear spray, Oli zijn deo zal ook wel doeltreffend genoeg zijn ;)
De route zou 4 à 5u in beslag nemen, maar dat zou betekenen dat we pas rond 21u zouden terug zijn, dus hebben we de top van de berg niet bereikt!


En moesten jullie zich afvragen hoe Bear Territory eruit ziet, voilà: 

En ja hoor, een paneel met informatie liegt nooit, een paar kilometers verder zien wel dit:
Mama Bear !
En twee little Bear's!
Even leek ze onze kant op te komen, maar besloot dan toch om op afstand te blijven.

Nog wat verder zat een beer in de berm, maar dat was te dicht, en mochten dus niet uitstappen. Ik was ook niet snel genoeg om er toch stiekem een foto van te maken...

Trouwens, aan onze Cabin hebben we ook kennis gemaakt met deze grappige beestjes:
Het zijn grond eekhoorns, zeer schattig! Er waren wel 30 of misschien wel 40 van die eekhoorntjes rond onze Cabin aanwezig, een aantal woonde in holen onder onze Cabin.

Bijna vergeten te vertellen, tijdens de picknick bijna opgegeten door zo'n mannetjes Elk! Op minder dan tien meter stond die verlekkert te kijken naar mijn slaatje, hier uiteraard geen foto van want ik was te druk bezig mijn eten in veiligheid te brengen ;)

En tot zover het avontuur in Yellowstone, morgen pakken we onze biezen en gaan naar het volgende National Park; Grand Teton...

Xoxo
Geen opmerkingen:

Een reactie posten