woensdag 12 juni 2013

The great plains

Vandaag ging onze trip van Cheyenne over the great plains naar Hot Springs, South Dakota.

Eigenlijk hebben we het grootste deel van de dag in de auto gezeten, gezien de autorit toch een 5tal uren in beslag heeft genomen!
De omgeving was overigens geweldig mooi! Overal waar je zag ;niet anders dan prairie, geen mens in de omtrek te spotten (behalve de occasionele truck of road worker), spijtig genoeg voor jullie heb ik hier alleen maar mental pictures van, gezien er niet echt plaatsen waren om te stoppen voor wat foto's (je mag niet op de weg stoppen en we hebben toch een 4tal keren de highway patrol aan het werk gezien). 
Ik heb vandaag ook mijn "automaat doop" gehad, ik had eigenlijk nog nooit met een automatische versnelling gereden. Was wel vreemd, zeker als je weet hoe vaak ik van versnelling verander, gewoon om te remmen of zo.

Aangekomen in Hot Springs hebben we de Mammoth Site vlak achter ons hotel bezocht. Het is eigenlijk een vreselijk diep sinkhole (een aardverzakking/verschuiving) waar een hele hoop mammoeten 26000jaar geleden in gevallen zijn, samen met nog een hoop andere dieren als een uitgestorven zwarte beer, lama's, coyotes, ...


Excuse the tacky pictures, ik had alleen de IPhone bij...

In de zomer graven ze de put verder uit en hebben tot hiertoe al 60 mammoeten gevonden, de rest van het jaar catalogeren ze de gevonden beenderen.
In een wereld waarin je als archeoloog een huis kan afbetalen zou ik hier zeker werken!!

Hot Springs zelf is eigenlijk een klein dorpje met 1 main street waar vooral vreemde clubs waren (met afgeplakte ramen) en thrift shops.
De Hot Springs in Hot Springs heb ik niet gevonden... Spijtig.

Na nog even de world première van het 6de seizoen pretty little liars op ABC Family in het hotel mee te pikken zijn we alweer een stevige Amerikaanse maaltijd gaan nuttigen ;))

Oli: 14oz steak met blue cheese, ik: een Buffalo burger ( bizonvlees lijkt verdacht veel op ander rundvlees :/)

Groetjes
Xoxo1 opmerking:

  1. Amai 5u in de auto, daar moe je ook zin in hebbe! Nuja als ge daarna beloond wordt met zo'n ete! Get back fat ��! Enjoy!! En thx vo de updates! Ellen

    BeantwoordenVerwijderen