donderdag 20 juni 2013

Yellowstone day I

Zoals verwacht, geen Wifi in het park... Althans, geen gratis Wifi, in bepaalde delen en aan Visitor Centers kan je voor slechts 5$/u wat surfen op het www.

Dus ik maak mijn dagverslagjes klaar en publiceer ze dan maar van zodra we het park uit zijn.

Vandaag ging de toch van Cody naar Yellowstone.

Net buiten Cody passeerden we nog even een stuwdam, rara hoe noemde deze dam.... Buffalo Bill Dam, uiteraard!! snel een paar fotootjes getrokken en off we go!
Na nog een poos door de hoogvlaktes en bergen gereden te hebben kwamen we eindelijk aan de oostelijke ingang van Yellowstone National Park, het eerste nationale park uit de geschiedenis van de nationale parken trouwens (1872)! 

Een paar eerste impressies:
Lake Yellowstone

Daarna klom de weg weer hoger dan de sneeuwgrens, ik geloof wel dat ik daar nog foto's getrokken heb maar die heb ik niet opgeladen op de IPad... Maar ik kan wel vertellen dat bet uitzicht ongelofelijk prachtig was :)). Eigenlijk omschrijft dit wel onze ganse reis tot hiertoe, je valt van het ene schilderachtige landschap in het andere en je weet niet waar eerst kijken.

Maar bon, we zijn nog geen uurtje in het park aan het rijden of we zien onze eerste beer (sorry folks alleen mental pictures)! Een eenzame bruine beer liep over het strand van Yellowstone Lake, vlak aan het visitors center van fishing bridge


Haha, dus hier liep een paar ogenblikken voor de foto werd genomen een bruine beer (=Grizzly). Onmiddellijk werden een 4 tal Rangers gemobiliseerd en mochten we niet meer verder. Pas als hij al lang weg was konden we terug door... Bummer!

Even verder kwamen we deze twee vriendelijke gezichten tegen...
Die eerste hier bleef ons maar aanstaren... Toch wel impressionant om dit aan het werk te zien als je er maar een paar 10tallen meters afstaat... En toevoet bent.... Gelukkig liepen er ook wat Amerikanen van formaat in de buurt, ik ging er dan van uit dat ze misschien eerst die zouden proberen op te eten...#meervleesaan?

Onze tocht liep verder langs de Yellowstone River.
Toch wel opmerkelijk hoe inventief die mensen daar zijn wat betreft namen van natuurfenomenen in de buurt... Yellowstone National Park, Yellowstone Lake, Yellowstone River,...

Tijd om de innerlijke mens te versterken, we vinden een picknick plaats en installeren ons. Blijkt dat er daar ook beren zitten... Een metalen waarschuwing op iedere picknick tafel doet ons eraan herinneren.
Gelukkig had ik het pamflet dat we gekregen hadden bij bet binnenkomen van het park gelezen... Niet weglopen, in een bolletje rollen, of wachten tot hij kalm is en dan stilletjes achteruit gaan! In ieder geval,  we hebben onze oren en ogen toch goed opengehouden tijdens het eten, en ik had uit voorzorg de deur van de auto al opengezet, inspringklaar!
Uiteindelijk is er geen beer gekomen...

Wat later kwamen we dit fenomeen tegen: zwemmende bizons... Daar ging dus mijn stelling van eerder toen we die twee drinkende bizons waren tegengekomen "ja als ze afkomen, dan springt ge hier gewoon in het water".


Niet ver daarvandaan kwamen we de Mud Volcano en Sulfur Caldron tegen, dit zijn borrelende zwavelbekkens en stomende vulkaanspleten die zwavel uitstoten.
Ik had eens in een boek gelezen of in een documentaire gezien dat die dingen naar rotte eieren stonken... Wel... Dat was niet gelogen!! Man man, zo stinken!
In ieder geval wel speciaal...en vreemd, maakte ook een vreemd geluid, heb er een filmpje van gemaakt maar dat kan ik hier ni posten.. :(

Een beetje later ook nog wat harige vrienden tegengekomen...


Neen! Dit is niet een aap in een boom! Dit is een welpje van een zwarte beer, mama beer zit ergens beneden een heeft haar kleintje in de boom gestuurd (waarschijnlijk omdat er een ganse file mensen aan het staren was naar haar kleintje)... Mama beer heb ik spijtig genoeg niet meer teruggezien... Geen foto dus.

We rijden een paar honderd meters verder en zien daar... Opnieuw een zwarte beer! Hoera! Alleen is de foto niet zo geweldig omdat een of andere eikel het nodig vond om met zijn auto naar de beer toe te rijden... Die nam uiteraard de benen!


Dan maar verder naar het hotel...allez in Yellowstone verblijven we niet in een hotel maar in een Cabin, een alleenstaand houten huisje feitelijk. 
In de omgeving van het hotel zit het vol met "Elk" ik kan eigenlijk niet op de Nederlandse naam komen, het lijkt op een eland maar zijn gewei is kleiner... In ieder geval een ganse kolonie "elk" zat vlak voor het hotel, en er was er zelf een mama Elk samen met baby Elk verdwaald op de parking van het hotel.


Blijkbaar zijn dit zeer agressieve dieren en werd dus voor de rest van de avond de ganse straat afgezet.

Na het inchecken zijn we dan ook nog gauw de Mammoth Hot Springs gaan bekijken, die niet ver van het hotel liggen!En hetzelfde maar dan langs de bovenkant!

Dit zijn kalkterrassen in de rotswand waarlangs warmwater naar beneden loopt, het water neemt grote hoeveelheden kooldioxide op waardoor het water zuur wordt en het de kalkrots langzaam aantast, dat maakt de witte onderlaag, het is ook die onderlaag dat bacteriƫn en algen vasthoudt waardoor je die verschillende kleuren (groen, oranje,..) krijgt.

Morgen op het programma: Geisers, geisers, nog meer geisers, en als er tijd over is misschien nog wat watervallen ;))

XoxoGeen opmerkingen:

Een reactie posten