zondag 16 juni 2013

The stars and stripes

Vandaag bracht de autorit ons via een omweg door Montana naar Cody, de hoofdstad van de rodeo.

De eerste stop van vandaag was @ Little Bighorn Battlefield, in het Crow indianen reservaat, Montana.
Het slagveld is een National Monument sus konden we onze annual pass voor de nationale parken weer eens gebruiken. 
Little Bighorn Battlefield is de plek waar op 25 juni 1876 de 7de cavalerie van het Amerikaanse leger de naburige indianenstammen Sioux en Cheyenne aanvielen in een laatste poging ze te verhuizen naar Dakota. De indianen wilden hun levenswijzen niet opgeven. 263 soldaten waaronder Lt. Col. George Custer sneuvelden in hun strijd tegen een paar duizend Lakota en Cheyenne strijders.


Persoonlijk vond ik het nogal moeilijk om uit te maken wie in dit verhaal nu "the bad guy" is, de Amerikanen die in naam van de verder industrialisering en agricultuur van het land de indianen in een reservaat wilde steken en hun leven als nomaden laten opgeven, of de indianen die die dag geen gevangen namen en zich voorhielden iedere "white man" te doden...

Hierna zette we onze weg verder naar Cody, hieronder een sfeerbeeld van onderweg:

In Cody zelf hebben we eerst wat souvenirs geshopt (nummerplaten om onze collectie te vervolledigen), daarna waren we getuigen van een gunfight in the middle of the street.


We hebben gegeten bij Irma Hotel, het eerste hotel in Cody, gebouwd door Buffalo Bill himself in 1902.
'S avonds zijn we dan samen met onze Amerikaanse vrienden naar een rodeo geweest.
Tijdens de rodeo probeert men zo lag mogelijk te blijven zitten op een paard, op een stier, maar er is ook een gedeelte waarin ruiters te paard met een lasso een kalf proberen te vangen (niet mijn favoriet onderdeel!! Ik voelde de natuuractivist alweer in mij boven komen). Tenslotte is er ook nog een deel waarin ruiters zo snel mogelijk een parcours moeten afleggen te paard.


Om het langst op een paardje zitten - merk op, het paard springt zo op en neer om het touw vlak voor zijn benen af te gooien!
Hier proberen twee ruiters een kalfje te vangen met lasso, 1 gooit de lasso om zijn hoofd, de andere moet een poot proberen te snappen... Barbaars!!!
Ruiters vertrekken langs de zijkant, de kalfjes zitten achter elkaar in de kooi in het midden.
Wie kan het snelst een parcours afleggen te paard?
Sfeerbeeld van de arena.. Is dit eigenlijk een arena?
En dan probeert men op een stier te blijven zitten, Same rules apply als bij het paard, je mag je 'met 1 hand vasthouden. De stier springt op en neer om het touw om zijn romp af te gooien.
Hier wordt een stier/ruiter klaargemaakt

Ah ja, en ik heb wel betere foto's van de rodeo, maar ik kan niet goed zien of de foto's die ik oplaad op de iPad via de cameraconnector scherp zijn of niet... Dus voor scherpe foto's moeten jullie maar es langskomen voor een dia-avond ;))

En als afsluiter, toen we richting hotel reden, reed deze gast voor ons - let op de nummerplaat- we hebben zeker geen ruzie proberen zoeken!

Dit alles maakte dat we vandaag niet 1 keer, maar 2 keer hebben mogen rechtstaan om de stars en stripes mee te kwelen! En dat we ons respect hebben betuigd aan al die Amerikaanse militairen die aanwezig waren. For the freedom of our country!
Ook de Rodeo begon met Amerikaanse vlag en de stars and stripes, moeilijk in te beelden dat wij in Belgiƫ op die manier met de Belgische driekleur zouden staan zwaaien... Hetgeen ze hier wat teveel hebben zouden wij wat meer mogen hebben: patriottisme!

Dit gezegd zijnde, morgen gaan we naar Yellowstone, we logeren 3 nachten in het park zelf en er werd al gewaarschuwd dat er geen gsmnetwerk in het park aanwezig is, dus ik vermoed dat er ook geen Wifi zal zijn.
Jullie zullen dus waarschijnlijk drie dagen niets van ons horen...

C U Soon!

Xoxo


Ps: herhaling, de foto's worden nooit in zijn geheel getoond op de blog - geen idee waarom, in de app zie ik ze wel volledig, maar als je erop klikt en ze openen worden ze wel volledig getoond ;))2 opmerkingen:

 1. Barrel racing! Heb ik ook nog recreatief gedaan toen ik western reed :-D

  En die paarden en stieren willen bokken vanwege die band omdat die hun ballen afknelt! De reden waarom het enkel hengsten en stieren zijn waar ze rodeo op rijden... Maar dat zeggen ze nooit op zo'n rodeo :-p

  Op de iPhone kan ik de foto's inderdaad zonder problemen volledig zien, en op de laptop niet! Op de iPhone kan ik dan weer niet reageren, en moet ik dit op de laptop doen :-)

  Oja... Doe zo verder trouwens! Ik vind dat je hier met een geweldig leuke blog bezig bent en lees iedere dag graag weer mee!

  Yellowstone kan ik mij nog herinneren toen we daar jaaaaaaaaren geleden ook zijn geweest, dat was zooo mooi! Heel veel plezier daar!!

  Groetjes
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks!! Luv ya!', je zou het hier geweldig vinden, overal paarden EN beren ;) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen